Adeje - pitkäperjantain kärsimysnäytelmä

ADEJE - PITKÄPERJANTAIN KÄRSIMYSNÄYTELMÄ


Adeje on 43 000 asukkaan kaupunki Teneriffan lounaisrannikolla. Kuntakeskus on neljä kilometriä rannikolta sisämaahan ja kahdeksan kilometrin päässä Los Cristianosista.

Adejen pitkäperjantaihin kuuluu pääsiäisen kärsimysnäytelmän (La Pasión de Adeje) esittäminen. Kyse on pääsiäisviikon, Semana Santan, suurimmasta spektaakkelista Teneriffalla. Mäen rinnettä ylös nouseva Calle Grande -katu on varusteltu esitystä varten Plaza de la Cruz del Llano -aukiolta alkaen.

Adeje

La Pasión de Adeje



Kärsimysnäytelmää on esitetty  Adejessa vuodesta 1995 alkaen. Siinä on mukana yli 300 näyttelijää, jotka ovat pääosin paikallisia harrastajia. Esityksen laadusta kertoo se, että usea televisioyhtiö lähettää sen suorana. Tallenne (2 t 25 min) löytyy myös YouTubesta: La Pasión de Adeje 2024.




Reilusti parituntiseen kuvaelmaan sisältyy myös laulua ja musiikkia. Espanjankielisessä esityksessä käydään läpi pääsiäisviikon tapahtumat aina ristiinnaulitsemista myöten. Näytelmä huipentuu Plaza de España -aukiolle Parroquia de Santa Úrsula -kirkon viereen.













Lue myös toinen pääsiäisviikon artikkeli:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puerto de la Cruz - värikkäitä taloja ja muraaleja

Málagan maksuttomat museot

La Orotava - Teneriffan timantti

Puerto de la Cruz - puutarhojen kaupunki

Suloinen Santa Cruz