La Orotava - Teneriffan timantti

LA OROTAVA - TENERIFFAN TIMANTTI


La Orotavan kaupunki sijaitsee lähes 400 metriä merenpinnan yläpuolella Teneriffan pohjoisosassa. Tähän 41 000 asukkaan kaupunkiin kertyy matkaa Puerto de la Cruzista seitsemän ja Santa Cruzista nelisenkymmentä kilometriä. La Orotava on perustettu vuonna 1504 ja on siten yksi Kanariansaarten vanhimmista kaupungeista.

La Orotava on kuuluisa 1600-luvun rakennuksista. Casa de los Balcones (Calle San Francisco 3) eli parvekkeiden talo on yksi tärkeimmistä. Parvekkeiden rakentamisessa käytettyä kanarianmäntyä ja ne on koristeltu kaiverruksin ja sorvauksin. 

Casa de los Balcones






Alun perin eversti Mendez de Castrolle vuonna 1632 rakennettu Casa de los Balcones on vaihtanut omistajaa useasti. Yläkerta oli asuintiloina. Siellä toimii museo, joka kertoo aatelissukujen elämäntavasta 1860-luvulla sekä elinkeinoista kudonnasta viininvalmistukseen (pääsymaksu 6 €).






Calle del Collegio -katu johdattaa Plaza Patricio Gracia -aukiolle, jonka laidalla kohoaa barokin tyylisuuntaa edustava Iglesia de la Concepción -kirkko. Sen kupolin malli on otettu Firenzen katedraalista Italiasta. Nykyinen rakennus on vuodelta 1768.

Iglesia de la Concepción





Muuta nähtävää La Orotavassa (näistä ilmestyy erillinen artikkeli myöhemmin):

Museo de las Alfombras (kukkaismattomuseo)

Jardines Victoria (rinnepuutarha ja mausoleumi)

La Hijuela del Bótanico (kasvitieteellinen puutarha)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puerto de la Cruz - puutarhojen kaupunki

Málagan maksuttomat museot

Suloinen Santa Cruz

Molino de Inca - Torremolinoksen kätketty keidas