Puerto de la Cruz - puutarhojen kaupunki

PUERTO DE LA CRUZ - PUUTARHOJEN KAUPUNKI


Puerto de la Cruz on 30 000 asukkaan kaupunki Teneriffan pohjoisrannikolla. Saaren pääkaupunkiin, Santa Cruziin, matkaa kertyy 37 kilometriä. Jalanpäällä viihtyvälle kulkijalle kaupungin mäkiset kadut tarjoavat oivat kuntoilumaastot.

Keskustan yläpuolelta, Avenida Marqués de Villanueva -kadun varrelta löytyy Jardín Botánico, kasvitieteellinen puutarha, joka on yksi Espanjan merkittävimmistä. Vuonna 1788 perustettuun puutarhaan pääsee kolmen euron pääsymaksulla näkemään laajaa kokoelmaa paikallisia sekä subtrooppisia ja trooppisia kasveja. Kaikkiaan kasvilajeja on 5 000 ja puulajeja 120.

Jardín Botánico




Jardín Histórico de Orquídeas de Sitio Litre -puutarhaan pääsee samaa katuväylää pitkin. Kadun nimeksi tosin vaihtuu Carretera Botánico ja sitä alaspäin kulkien on poikettava Cam. Sitio Litre -kujalle. Lähes 300 vuotta sitten perustettu pääsymaksullinen (4,75€) puutarha on Teneriffan vanhin. Sen orkideakokoelma on saaren laajin ja siellä on vieraillut mm. kirjailija Agatha Christie.

Jardín Histórico de Orquídeas de Sitio Litre





Carretera Botánico -katua alamäkeen matkatessa vastaan tulee Parque Taoro -puistoon johtavat portaat. Taoro-vuoren rinteille rakennettu puisto on maksuton. Se tarjoaa kävelyreittien, vesipurojen ja -altaiden ohella näköalan yli Puerto de la Cruzin kaupungin.

Parque Taoro






Lue myös:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puerto de la Cruz - värikkäitä taloja ja muraaleja

Málagan maksuttomat museot

La Orotava - Teneriffan timantti

Suloinen Santa Cruz