Linnoitusten Málaga

 

LINNOITUSTEN MÁLAGA

Alcazaba

Málagan keskustan itäisellä laidalla kohoavalla kukkulalla sijaitsee kaksi maurien rakentamaa linnoitusta. Alempana on Alcazaba ja ylempänä Gibralfaro. Linnoituksiin voi ostaa lipun joko yhdessä tai erikseen. Yhteislippu on voimassa 48 tuntia.

Calle Alcazabillalta lähtee kukkulan eteläreunaa nouseva kävelytie. Se kulkee muurien viertä näkoalatasanteelta toiselle. Näkymät avautuvat rantakadulle, satamaan ja härkätaisteluareenalle. 



Gibralfaron linnoituksen parasta antia ovat näkymät joka ilmansuuntaan. Muinoin mäellä toimikin majakka. Linnoituksen voi kiertää lähes kokonaan ympäri muurin päällä kävellen.

Gibralfaro





Hieman pidempi ja loivempi reitti kukkulalle on linnoituksen pohjoispuolelta. Metsän siimeksessä mutkittelee polkuja ja myös asfaltoitu kulkutie, joita kallistuneet puut varjostavat.



Alcazaban linnoitus on kolme vuosisataa vanhempi kuin kuuluisampi Alhambran linnoitus Granadassa. Samanlaiset koristeelliset asbeskikuviot, läpi vuoden vihertävät puutarhat sekä veden välke ja virtaus hemmottelevat silmää myös täällä.

Alcazaba






Lue myös:

Málaga - valojen kaupunki

Picasson Málaga

Málaga - puistojen kaupunki



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puerto de la Cruz - puutarhojen kaupunki

Málagan maksuttomat museot

La Orotava - Teneriffan timantti

Suloinen Santa Cruz

Molino de Inca - Torremolinoksen kätketty keidas