Málaga - puistojen kaupunki

 MÁLAGA - PUISTOJEN KAUPUNKI



Auringon paahteesta pääsee suojautumaan Málagan kaupungin puistoihin, joissa puiden lehvästöt ja vesielementit tarjoavat vilvoitusta.

Jardin Botanico-Historico La Concepcion sijaitsee seitsemän kilometriä keskustasta pohjoiseen. Puiston perusti jo 1850-luvulla varakas englantilainen Loringin pariskunta. Kaupungin puistona se avattiin vuonna 1994. Puistoon on pääsymaksu (5,20 €) ja lähelle pääsee myös bussilla (linja 2). Laajassa puistossa askelia kertyy  helposti.

Jardin Botanico-Historico La Concepcion

Malaga

La Concepcion -puiston sisällä on erilaisia alueita maisemapuutarhasta bambumetsikköön ja palmupuistoon. Viidakkomaisissa tunnelmissa viihtyvät niin oravat kuin sammakotkin. Nähtävillä on noin 50 000 kasvia, joiden joukossa on myös subtrooppisen ilmaston kasveja.





Pienempi kasvitieteellinen puutarha, Jardin Botanico, sijaitsee Málagan yliopiston alueella, viitisen kilometriä keskustasta. Vuonna 2005 avattua puistoa kiertää polkuverkosto, jota seuraa pieni vesikanava, joka yhdistää suihkulähteet ja lammikot. Puisto on maksuton ja sinne pääse myös bussilla (linja 11).

Jardin Botanico




Matkalla yliopistoalueelle voi käväistä myös Jardines Picasso -puistossa. Avenida de Andalucian molemmin puolin sijaitsevassa puistossa on rauhallinen tunnelma.  

Jardines Picasso


Rantabulevardin ja kantakaupungin välissä on Parque de Málaga -puisto. Sen rakentaminen aloitettiin jo 1900-luvun alussa. Puiston kävelyreittien varrella on laatoitettuja penkkejä, paikallisten merkkihenkilöiden patsaita ja suihkulähteitä.

Parque de Malaga


Jardines de Pedro Luis Alonso -puisto on Paseo del Park -kadun toisella puolella kaupungintalon vieressä. Sen suihkulähteiden solinaa voi kuunnella appelsiinipuiden siimeksessä. 

Jardines de Pedro Luis Alonso



Lue myös:

Linnoitusten Málaga

Picasson Málaga

Málaga - valojen kaupunki


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puerto de la Cruz - puutarhojen kaupunki

Málagan maksuttomat museot

La Orotava - Teneriffan timantti

Suloinen Santa Cruz

Molino de Inca - Torremolinoksen kätketty keidas