Málagan maksuttomat museot

MÁLAGAN MAKSUTTOMAT MUSEOT


Málaga tarjoaa kulttuurinnälkäiselle kulkijalle paljon laadukasta katsottavaa ja koettavaa. Osa kohteista sopii pienelläkin budjetilla liikkeellä oleville. Artikkelissa esiteltäviin kohteisiin ei ole sisäänpääsymaksua.

Nykytaiteen keskus Centro de Arte Contemporaneo Málaga eli lyhyemmin CAC Málaga järjestää kansainvälisten ja nousevien espanjalaisten kykyjen näyttelyitä. Se sijaitsee Sohon kaupunginosan länsilaidalla Calle Alemania -kadulla Guadalmedina-joen rannalla.





Museo de Málaga on Andalusian suurin ja Espanjan viidenneksi suurin museo. Se toimii vanhan kaupungin keskustassa, Avenida de Cervantes -kadulla 1700-luvulta peräisin olevan Palacio de la Aduana -palatsin tiloissa. Museossa on sekä 1800- ja 1900 -lukujen taideteoksia että arkeologiaa esihistoriallisista ajoista alkaen.







Avenida de Cervantes -kadun päässä Gibralfaro-vuoren juurella on  Museo del Patrimonio Municipal. Esillä on espanjalaista taidetta 1400-luvulta nykypäivään sekä pysyvissä että vaihtuvissa näyttelyissä.



Vähän matkaa museolta P. Reding -katua itään on vuonna 1876 rakennettu härkätaisteluareena, Plaza de Toros de La Malagueta. Sen yhteydessä toimii näyttelytila, Centro Cultural La Malagueta. Vaihtuvat valokuvanäyttelyt on sijoitettu areenaa kiertävälle käytävälle, josta on näkymä myös itse areenalle.




Lue myös:

Picasson Málaga

Linnoitusten Málaga

Málaga - puistojen kaupunki

Málaga - valojen kaupunki



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puerto de la Cruz - puutarhojen kaupunki

La Orotava - Teneriffan timantti

Suloinen Santa Cruz

Historiallinen Ronda - luksusta ja huveja