Málaga - valojen kaupunki

 MÁLAGA - VALOJEN KAUPUNKI


Malagan jouluvalot

Marraskuun lopulta loppiaiseen saakka Málaga on valaistu miljoonilla valoilla. Niihin tutustumisen voi aloittaa Alameda Principalilta, joka pimeän tullen muuttuu taikametsäksi. Reittiä kannattaa jatkaa Calle Puerta del Maria pitkin Calle San Juanille. Nähtävänä on erilaisten kadun yllä riippuvien valokoristeiden kirjo.

Alameda Principal



Calle San Juan

Calle Companiaa pitkin kannattaa suunnata Plaza de la Constitucion -aukion suuntaan. Sieltä Plaza Carbonille johtavalla kadulla liikkuu iltaisin runsaasti väkeä. Valojen lisäksi houkuttimena on runsas ravitsemusliikkeiden tarjonta. Kohti linnoituksia voi suunnata Calle Granadaa myöten. Mennessä voi vilkaista rauhallisemman Calle Echegaray -kadun enkelivaloja.

Plaza de la Constitution


Calle Echecaray

Alcazaba

Rantakadulla, Paseo Muelle Unolla on oma valaistuksensa. Se johtaa Plaza de la Marina -aukiolle, jossa on valaistu joulukuusi.

Paseo Muelle Uno


Plaza de la Marina

Varsinainen jouluvalokatu on kuitenkin Calle Larios. Se on muutoinkin kaupungin pääostoskatu. Jouluisella musiikilla höystetty valoshow järjestetään kolme kertaa illassa. Illan ensimmäinen heti hämärän laskeuduttua. Myös katedraalin (Catedral de la Encarnacion) Mocha-tornin seinään heijastetaan  jouluinen valoshowanimaatio.

Calle Larios

Catedral de la Encarnacion


Erilaisia valaistuja kohteita löytyy muitakin, mm. virastoja, hotelleja ja kauppoja. Ehtoolla liikkuessa kannattaakin pitää katseensa valppaana. 



AC Malaga Palacio




Muuta tunnelmallista nähtävää:

- La Concepcion -kasvitieteellisen puutarhan valaistu kävelykierros

- Drone-näytökset satamassa ja Gibralfaron linnoituksella


Lue myös:

Linnoitusten Málaga

Picasson Málaga

Málaga - puistojen kaupunki


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puerto de la Cruz - puutarhojen kaupunki

Málagan maksuttomat museot

La Orotava - Teneriffan timantti

Suloinen Santa Cruz

Molino de Inca - Torremolinoksen kätketty keidas