Värikäs Bilbao

 

VÄRIKÄS BILBAO

 


Bilbao on noin 350 000 asukkaan kaupunki Pohjois-Espanjassa, Baskimaassa. Siellä puhutaan baskien omaa kieltä euskaraa, toki myös espanjaa. Alueen vaurauden huomaa hyvin hoidetuista taloista ja siisteistä kaduista.

Vanhan kaupungin, Casco Viejon, katuja reunustavat värikkäät, monikerroksiset talot. Niiden pastellinvärisiä seiniä rikastuttavat erkkerit ja parvekkeet, joista monet ovat kasvillisuuden täyttämiä. Väki kerääntyy Plaza Nuevolle tai Miguel Unamono Plazalle virkistäytymään ja seuraamaan ihmisten vilinää.

Unamono Plazalta pääsee nousemaan portaita ylös kukkulalle ihailemaan kaupunkia. Hieman edempänä saman mahdollisuuden tarjoaa funikulaari, joka vie Funicularreko Plazalta Artxandako-näköalatasanteelle.

 

Casco Viejo Bilbao




Vanhan kaupungin etelälaidalla Nervión-joen rannassa on vanha kauppahalli, Erribera merkatua. Siellä on tarjolla paikallisia ruoka-aineksia. Paikan päällä voi myös ruokailla ja nauttia maisemista hallin taidokkaasti maalattujen lasien läpi katsellen. Pintxot edustavat baskien omaa ruokakulttuuria, joka voi edelleen hyvin.

Erribera merkatua

Nervión-joella pääsee tekemään veneristeilyjä aina 10 kilometrin päähän Atlantin valtameren rannikolle asti. Sieltä löytyvät parhaat uimarannat sekä UNESCOn maailmanperintökohteisiin kuuluva Vizcayan kuljetussilta, joka vaijereista roikkuvassa vaunussa kuljettaa niin kävelijät kuin ajoneuvotkin rannalta toiselle.

Nervion-joki

Vizcaya

Nähtävää on myös uuden kaupungin puolella. Hieman keskustasta etelään on Las casas de colores -alue, jonka katujen ja aukioiden varsilla on toinen toistaan värikkäämpiä taloja. Silmänsä kannattaa pitää auki myös muualla katuja ja kujia tallatessaan. 

Las casas de colores




Bilbaon tunnetuin nähtävyys on Guggenheim-museo, joka esittelee modernia taidetta. Näyttelyiden lisäksi itse rakennuskin herättää huomiota kaarineen, kurveineen ja valon mukaan väriä vaihtavine pintamateriaaleineen. 

Guggenheim



Muuta nähtävää:

-          San Mamés -stadion ja museo

-          Itsas -merimuseo

-          Bilboko Arte Ederren Museoa -taidemuseo

-          Palacio Euskalduna -kulttuuritalo

-          Bilboko Donejakue katedrala -katedraali

Lue myös:

Monenlaisten museoiden Bilbao

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puerto de la Cruz - puutarhojen kaupunki

Málagan maksuttomat museot

La Orotava - Teneriffan timantti

Suloinen Santa Cruz

Molino de Inca - Torremolinoksen kätketty keidas