Monenlaisten museoiden Bilbao

MONENLAISTEN MUSEOIDEN BILBAO




Espanjan pohjoisosassa sijaitsevan Baskimaan pääkaupunki on Bilbao. Kaupungin kaduilla ja puistoissa on esillä runsaasti erilaisia taideteoksia.

Yksi Bilbaon tärkeimmistä nähtävyyksistä on Guggenheim-museo (Guggenheim Bilbao Museoa). Nervión-joen rannalla La Salve -sillan kupeessa sijaitseva rakennus kiinnittää huomiota kaarevine muotoineen ja titaanipäällystyksineen. Vuonna 1997 avattu museo esittelee monipuolisesti modernia taidetta. Sesonkiaikoina liput kannattaa varata etukäteen.

Guggenheim






Museo Plazan laidalla kohoaa Espanjan johtaviin kuuluva Bilbaon taidemuseo (Bilboko Arte Ederren Museoa). Sen kokoelmissa on taidetta keskiajalta nykyaikaan. Baskilaisen taiteen lisäksi on teoksia tunnetuilta taiteilijoilta kuten El Greco, Goya ja Picasso.

Bilboko Arte Ederren Museoa



Nervión-joen rantaa myöten pääsee Bilbaon merimuseoon (Itsasmuseum Bilbao). Siellä voi tutustua laivojen ja merenkulkuun liittyvien esineiden historiaan. Nähtävää on myös sisäänkäynnin edessä olevilla satamalaitureilla.

Itsasmuseum Bilbao



San Mamés -stadion näkyy joen suunnasta ylempänä rantatöyräällä. Sen uumenissa sijaitseva museo keskittyy jalkapalloseura Athletic Clubin historiaan. Kierroksella pääsee myös stadionin nurmelle ja pelaajien pukuhuoneeseen.

San Mames



Iker Muniain


Muuta nähtävää:

- Museo Arqueologico

- Museo de Reproducciones Artisticas (taideteosten jäljennösten museo)

- Palacio Euskalduna -kulttuuritalo

- Bilboko Donejakue Katedrala -katedraali

- Artxandako Funikularra -näköalatasanne

Lue myös:

Värikäs Bilbao


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puerto de la Cruz - puutarhojen kaupunki

Málagan maksuttomat museot

La Orotava - Teneriffan timantti

Suloinen Santa Cruz

Molino de Inca - Torremolinoksen kätketty keidas