Gibraltar - väriloistoa maan päällä ja alla

GIBRALTAR - VÄRILOISTOA MAAN  PÄÄLLÄ JA ALLA


Gibraltar tarjoaa jylhän kalkkikivikallion, upeiden näköalojen ja luonnonsuojelualueen lisäksi muitakin luonnonihmeitä. Main Street -kadun eteläpäässä köysirata-aseman takana sijaitsee kasvitieteellinen puutarha, La Alameda Gardens. Se on alun perin perustettu linnoituksella palvelevien sotilaiden virkistysalueeksi 1800-luvun alussa. Puistoon ei ole sisäänpääsymaksua.

La Alameda Gardens

Gibraltar Botanic Gardens




La Alameda Gardens -puistossa on sekä kotoperäisiä että ulkomailta tuotuja kasveja. Kasvilajeja on kaikkiaan 1 900. Alueella toimi myös pääsymaksullinen eläintarha.






Köysiradan yläasemalta St Michael Road -tie vie Saint Michael´s Cave -tippukiviluolalle. Luola on Upper Rock Nature Reserve -luonnonsuojelualueella, jonne ostettavalla yhteislipulla sinne pääsee.

Saint Michael´s Cave


Tippukiviluola on syntynyt sadeveden valuessa kalkkikiven läpi tuhansien vuosien aikana. Luolasta on löydetty todisteita siitä, että ihminen on asunut siellä jopa 40 000 vuotta sitten. Nykyään suurinta kammioista käytetään auditoriona. Luonnollinen akustiikka soveltuu erinomaisesti konserttien ja näytelmien esittämiseen. Auditorion seinille on heijastettu valoshow, jota musiikki säestää.








Alla videoklippi luolaston musiikillisesta valoshowsta.




Aiemmin julkaistu postaus Gibraltarinvuoren maisemareitiltä:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puerto de la Cruz - puutarhojen kaupunki

Málagan maksuttomat museot

La Orotava - Teneriffan timantti

Suloinen Santa Cruz

Molino de Inca - Torremolinoksen kätketty keidas