Näköalapatikointia Gibraltarinvuorella

NÄKÖALAPATIKOINTIA GIBRALTARINVUORELLA


Gibraltar on Iberian niemimaan eteläosassa sijaitseva, Iso-Britanniaan kuuluva kaupunki. Asukkaita on 33 000. Pohjoisessa sen rajanaapurina on espanjalainen La Linea de la Concepción -kaupunki. Malagaan on matkaa 135 ja Cadiziin 120 kilometriä.

Gibraltarinvuori (The Rock) kohoaa jyrkästi Välimerestä aina 426 metrin korkeuteen. Ylös pääsee köysiradan kyydissä. Köysirata-asema löytyy kulkemalla Main Street -kadulta etelään aukiolle, joka on ennen kasvitieteellistä puutarhaa. Jos köysiradalla aikoo palata takaisinkin, se on tehtävä kolmen tunnin aikana. Samalla kannattaa ostaa lippu myös Upper Rock Nature Reserve -luonnonsuojelualueelle.

Gibraltar cablecar

Köysiradan pääteasema sijaitsee 412 metrin korkeudessa. Perillä kannattaa nousta raput köysiradan läheisyydessä sijaitsevalle näköalatasanteelle (Gibraltar viewing platform), josta avautuvat upeat näköalat sekä Gibraltarin kaupunkiin että vuoren huipulle.

Gibraltar

Gibraltar viewing platform

Gibraltarinvuori


Köysiradalta poistutaan Signal Station Road -tielle, joka on jo luonnonsuojelualuetta. Yhä enemmän apinoita alkaa näkyä alaspäin etelään viettävän St Michael Road -tien varressa ja eritoten apinoiden ruokinta-aseman (Barbary macaque feeding station) lähettyvillä.




Saman tien varressa on Skywalk-näköalapaikka. Sen erikoisuus on lasinen lattia, joka on 340 metriä merenpinnan yläpuolella.

Skywalk

The Rock

St Michael Road ja Spur Battery Road vievät Queen´s Balcony -näkoalapaikalle, jossa kuningatar Elisabeth II puolisoineen ihailivat Gibraltarin kaupungin ja lahden näkymiä toukokuussa 1954.

Queen´s Balcony





Queen´s Road -tie vie kallion pohjoislaidalle. Maurilaisen linnan (Moorish castle) tornista on näköalat pohjoiseen, jossa on Gibraltarin lentokenttä ja Espanjan rannikko.

Moorish Castle

Maurilainen linna


Takaisin kaupunkiin pääsee Willis´s Road -tien varrelta laskeutuvaa Castle Steps -rappusreittiä myöten.


Castle steps


Lue myös:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puerto de la Cruz - puutarhojen kaupunki

La Orotava - Teneriffan timantti

Puerto de la Cruz - pyhän viikon kulkueita

Molino de Inca - Torremolinoksen kätketty keidas

Suloinen Santa Cruz