Nerjan tippukiviluolat ja agraaripatikointia

NERJAN TIPPUKIVILUOLAT JA AGRAARIPATIKOINTIA 


Nerjan vetovoimaisin turistikohde on Cuevas de Nerja -tippukiviluolat noin viiden kilometrin päässä kaupungin keskustasta, Maron kylän lähellä. Alueelle pääsee myös paikallisbussilla tai ”turistijunalla”.

Luolat ovat Espanjan kulttuuriperintökohde. Niissä lienee asustellut Neandertalin ihminen jo 40 000 vuotta sitten. Pääsylippuun sisältyy myös virtuaaliesitys, jonka katsominen auttaa hahmottamaan luolien muodostumista ja niiden historiaa. Esityksen voi nähdä ravintolarakennuksen alakerrassa, Sala VR Realidad Virtual.

Cuevas de Nerja





Hiljalleen valuva vesi on muokannut kalkkikivestä näyttäviä muodostelmia, joita on katossa, maassa ja seinillä. Yleisölle on avoinna neljä salia eli kolmasosa luolastosta. Kierrokseen menee tunteroinen. Korkeuseroihin on hyvä varautua.







Ravintolarakennuksen takaa, virtuaaliesityssalin nurkilta lähtee kävelytie A7-moottoritien ylittävälle sillalle, josta pääsee Nerjaan johtavalle N340-tielle. Sen varrelta voi nähdä 1800-luvulla rakennetun akveduktin,  El  Acueducto de Aguila. Se on aikanaan kuljettanut vettä lähellä sijaitsevalle Fabrica de Maro -sokeritehtaalle.

El Acueducto de Aquila

Fabrica de Maro

Reitin varrella voi nähdä viljeltyjä peltoalueita. Nerjan alueen rehevä maaperä ja kostea mikroilmasto mahdollistavat myös trooppisten kasvien viljelyn. Maatalouden päätuotteita ovat oliviit, avokadot ja mangot. 







Lue myös:



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puerto de la Cruz - puutarhojen kaupunki

Málagan maksuttomat museot

La Orotava - Teneriffan timantti

Suloinen Santa Cruz

Molino de Inca - Torremolinoksen kätketty keidas