Nerja - Euroopan parvekkeelta Espanja aukiolle

NERJA - EUROOPAN PARVEKKEELTA ESPANJAN AUKIOLLE


Nerjan kaupunki sijaitsee Andalusian maakunnan itäisimmässä kolkassa, 50 kilometrin päässä Malagasta. Rannikkokaupungissa on 21 000 asukasta.

Nerja on itäisen Aurinkorannikon tärkein turistikohde. Tippukiviluolien lisäksi se tunnetaan  vanhassa kaupungissa niemekkeellä sijaitsevasta Balcon de Europa -näköalatasanteesta eli "Euroopan parvekkeesta". 

Balcon de Europa


Näköalatasanteelta avautuvat näkymät niin Välimerelle, rannikolle kuin Sierra de Almijara -vuoristoonkin. Jyrkästi laskeutuvien rantakallioiden lomaan jää suojaisia poukamia, joissa voi ottaa aurinkoa tai harrastaa vesileikkejä. Balcon de Europa on Playa Calahonda ja Playa el Salón -rantojen välissä.


Sierra de Almijara

Playa Calahonda

Playa el Salon

Plaza Balcon de Europa -aukiolla on patsaita sekä palmujen varjostamia penkkejä. Se on suosittu turistien ja paikallisten kokoontumispaikka. 

Plaza Balcon de Europa


Plaza Balcon de Europa -aukion kaupungin puoleisessa päässä seisoo Iglesia de El Salvador -kirkko. Se on rakennettu nykyiseen asuunsa 1700-luvulla. Sisältä se on valoisa ja avara.

Iglesia de El Salvador


Kirkon pihasta näkyy lipuin koristeltu kaupungintalo, jonka alta kulkeva Calle Carmen -katu vie Plaza de Espana -aukiolle. Aukion laidalla on muutama kahvila.


Plaza de Espana


Plaza de Espana -aukion laidalla sijatsee myös Museo de Nerja. Paikallista historiaa esitellään aina tippukiviluolien ensimmäisistä asukkaista turismin alkamiseen saakka. Museosta on mahdollista ostaa yhteislippu, jolla pääsee myös tippukiviluolille.

Museo de Nerja





Muuta nähtävää Nerjassa:
Cuevas de Nerja -tippukiviluolat


Artikkeli tippukiviluolista:

Artikkeli Frigilianasta:

Artikkeli Almunecarista:





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puerto de la Cruz - puutarhojen kaupunki

Málagan maksuttomat museot

La Orotava - Teneriffan timantti

Suloinen Santa Cruz

Molino de Inca - Torremolinoksen kätketty keidas