Almuñécar - antiikin aarreaitta

ALMUÑÉCAR - ANTIIKIN AARREAITTA


Almuñécar on 27 000 asukkaan kaupunki Etelä-Espanjassa 22 kilometriä Nerjasta itään. Sen perustivat foinikialaiset jo 800 eaa. ja antoivat paikalle viettelevän nimen, Sexi.

Paikkakunnalle muinoin kehittyneestä teollisen mittakaavan kalansuolauksesta voi saada kuvan Parque botanico-arqueologico El Majuelo -puistossa, joka sijaitsee Avenida Europa -kadun varrella. Trooppisten kasvien, käsityömyymälöiden ja lukuisten veistosten ohella nähtävänä on suolaustehtaan, Factoria de Salazones Romanas El Majuelo, altaita ja säiliöitä. 

Parque botanico-arqueologico El Majuelo



Factoria de Salazones Romanas El Majuelo

Puiston vieressä on Castillo de San Miguel -linna. Se on rakennettu vanhan arabilinnan muurien päälle, mutta varhaisimmat merkinnät linnasta löytyvät jo kreikkalaisten ja karthagolaisten ajoilta. Täällä voi ostaa lipun, jolla pääsee myös arkeologiseen museoon.

Castillo de San Miguel

Pyhän Mikaelin linna


Maurit rakennuttivat linnaan 40 tornia ja kolme porttia. Muureilta on näkymät merelle, kaupunkiin ja vuorille. Rantakallion päällä näkyy ristimuistomerkki, Peñón del Santo, joka on pystytetty arabien valtakauden päättymisen muistolle.




Penon del Santo

Almuñécarin arkeologinen museo, Museo Arqueologigo Cueva de Siete Palacios, sijaitsee San Miguel-kukkulalla vanhan kaupungin kätkössä. Linnalta sinne pääsee Calle San Miguel Bajo-, Calle Angustias Moderna- ja Calle San Joaquin -katuja pitkin. Museo on maanalaisessa onkalossa, jota kutsutaan Seitsemän palatsin luolaksi. Se on ollut asuinpaikkana jo pronssikaudesta lähtien.

Museo Arqueologico Cueva de Siente Palacios

Almunecarin arkeologinen museo



Museolta koilliseen suunnistaen päätyy linja-autoaseman vieressä oleville kiertoliittymille. Niiden koilliskulmassa on säilynyt pätkä roomalaisten rakennuttamasta vesijärjestelmästä eli akveduktista, Acueducto de Almuñécar.

Acueducto de Almunecar

Lue myös artikkelit Nerjasta ja Frigilianasta:

Nerja - Euroopan parvekkeelta Espanjan aukiolle

Frigiliana - valkoinen kylä vuoren rinteellä



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puerto de la Cruz - puutarhojen kaupunki

Málagan maksuttomat museot

La Orotava - Teneriffan timantti

Suloinen Santa Cruz

Molino de Inca - Torremolinoksen kätketty keidas