Frigiliana - valkoinen kylä vuoren rinteellä

FRIGILIANA - VALKOINEN KYLÄ VUOREN RINTEELLÄ



Frigilianan kylä sijaitsee vuoren rinteellä viitisenkymmentä kilometriä Malagasta itään ja seitsemän kilometriä Nerjasta pohjoiseen.  

Vanhassa kaupungissa voi kiertää lenkin, joka alkaa ja päättyy keskusaukiolle, Plaza de las Tres Culturas. Tasaisempi kierros kulkee Calle Real -katua pitkin Calle Chorruelolle, josta käännytään kipuamaan korkeammalle Calle Santa Teresa de Avila  ja Calle Alta -kaduille.

Frigiliana on saanut tunnustusta Espanjan kauneimpana ja parhaiten säilyneenä kylänä. Kaikki talot on kalkittu valkoisiksi. Tapa periytyy maurien valtakaudelta. Katujen pinnalla erottuvat mukulakivistä ladotut kuviot.





Katujen varsilla on kasveja ja kukkia. Ovien ja ikkunanpuitteiden värityksenä on usein sinisen eri sävyjä.





Plaza de la Iglesia -aukion laidalla on renesanssityylinen Parroquia de San Antonio de Padua -kirkko. Se on rakennettu moskeijan paikalle vuonna 1676.

Parroquia de San Antonio de Padua


San Antonio de Padua -kirkon vieressä on pieni näyttelytila, Sala de Exposiciones, jossa on Frigilianan kylää kuvaava miniatyyrinäyttely.

Sala de Exposiciones


Fuente Vieja -suihkulähteen nähdäkseen täytyy poiketa Plaza de la Fuente Viejalle. Lähde on rakennettu vuonna 1640 palvelemaan väestön ja karjan vedensaantia. 

Fuente Vieja

Calle Santo Cristo -kadun näköalapaikalta avautuu maisemat alla lepäävään kylään. Keskusaukion liikenneympyrässä on suihkulähde, jossa on kolmen uskontokunnan symbolit. 

Calle Santo Cristo

Plaza de las Tres Culturas


Lue myös artikkeli lähistöllä sijaitsevasta Nerjasta:

Nerja - Euroopan parvekkeelta Espanjan aukiolle


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puerto de la Cruz - puutarhojen kaupunki

Málagan maksuttomat museot

La Orotava - Teneriffan timantti

Suloinen Santa Cruz

Molino de Inca - Torremolinoksen kätketty keidas