Pittoreski Benalmadena Pueblo

PITTORESKI BENALMADENA PUEBLO

Benalmadena Pueblo

Benalmadena on vajaan 70 000 asukkaan kaupunki parikymmentä kilometriä Malagasta länteen. Sen hallinnollinen keskus on Benalmadena Pueblo, joka sijaitsee mäen rinteellä muutaman kilometrin päässä rannasta.

Benalmadena Pueblon vanhan kaupungin kujat kiertelevät kukkien ja eriväristen ruukkujen koristamina valkoisiksi kalkittuja taloja. 




Iglesio de Santo Domingo -kirkon vieressä olevalta näköalatasanteelta aukeaa laaja näkymä Costa del Solin rannikolle ja kaupunkia reunustaville vuorille.

Iglesio de Santo Domingo




Jonkin matkaa Pueblon keskustan alapuolella on Colomaresin linnamonumentti (Castillo de Colomares). Se on rakennettu vuosina 1987-1994 Kristoffer Kolumbuksen ja Amerikan löytämisen muistoksi.

Castillo de Colomares



Pari kilometriä Pueblon keskustasta länteen on lisää nähtävää. Buddhalaistemppeli (Stupa Benalmadena) on 30 metriä korkea ja se onkin läntisen maailman suurin stupa. Sisältä löytyy sen pienoismalli. Seinämaalaukset kuvaavat Buddhan elämää.

Stupa Benalmadena




Myös perhospuisto (Mariposario) on yksi Euroopan suurimmista. Satoja perhosia liihottelee trooppisen kasvillisuuden keskellä.

Mariposario de Benalmadena




Lue myös:

Arroyo de la Miel - huveja koko perheelle

Benalmadena Costan parhaat

Torremolinoksen timantit


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puerto de la Cruz - puutarhojen kaupunki

Málagan maksuttomat museot

La Orotava - Teneriffan timantti

Suloinen Santa Cruz

Molino de Inca - Torremolinoksen kätketty keidas