Torremolinoksen timantit

TORREMOLINOKSEN TIMANTIT

Torremolinos

Vajaan parinkymmenen kilometrin päässä Malagasta länteen sijaitsee perinteinen lomakaupunki Torremolinos. Lentokentän tuntumassa olevassa kaupungissa asuu vajaat 70 000 ihmistä.

Torremolinoksen keskustan kaduilta rantaan kulkiessa huomio kiinnittyy ruskehtavaan kivilinnaan. Se on Casa de los Navajas, liikemies Antonio Navajaksen 1920-luvulla rakennuttama asuinpalatsi. Nykyään se toimii turistinähtävyytenä, jossa järjestetään myös tapahtumia ja näyttelyitä. Toisen kerroksen terassilta on hienot näkymät Välimerelle. Sisäänpääsy on maksuton ja palatsi on auki ympäri vuoden.

Casa de los Navajas




Torremolinoksen rantaviivaa myötäillen kulkee seitsemän kilometrin mittainen kävelykatu. Sen varrella on kauppoja ja ravintoloita sekä tietenkin hiekkarantoja; mm. Playa de los Alamos, Playa del Lido ja Playa de la Carihuela. Siellä voi viettää aikaansa aamusta iltaan.


Playa de la Carihuela





Carihuelan rannalta on noustava muutaman korttelin verran kohden Montemar Alton juna-asemaa, jotta pääsee Parque de la Bateria -puistoon (tykkipuisto). Puiston 1800-luvun tykkiasemat on säilytetty muistomerkkeinä näkötornin ympärillä. Lammella pääsee soutelemaan ja lapsille on oma leikkialueensa.

Parque de la Bateria




Torremolinoksen neljännestä "timantista", Molino de Inca -kasvitieteellisestä puutarhasta, ilmestyy erillinen artikkeli lähiaikoina.


Lue myös:

Benalmadena Costan parhaat

Arroyo de la Miel - huveja koko perheelle

Pittoreski Benalmadena Pueblo





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puerto de la Cruz - puutarhojen kaupunki

Málagan maksuttomat museot

La Orotava - Teneriffan timantti

Suloinen Santa Cruz

Molino de Inca - Torremolinoksen kätketty keidas