Granadan helmet: Alhambra ja katedraali

GRANADAN HELMET: ALHAMBRA JA KATEDRAALI


Alhambra

Alhambra on maurien aikakauden viimeisten hallitsijoiden, Nasridien dynastian kuninkaiden palatsi. Sen merkittävimmät osat on rakennettu 1300-luvulla. Kukkulalla olevaan kokonaisuuteen kuuluu useita palatseja ja puutarhoja.

Alhambra on yksi Espanjan suosituimmista vierailukohteista. Se on parhaiten säilynyt muslimiajan palatsialue ja Unescon maailmanperintökohde. Vierailua varten kannattaakin varata liput hyvissä ajoin etukäteen.

Generalifen palatsi oli Nasridien kesäpalatsi. Sen puutarha edustaa muslimien keskiaikaista puutarharakentamista parhaimmillaan. 

Generalifen palatsi


Nasridien palatsi ei häikäise ulkoa päin. Sen kauneus paljastuu sisällä. Seinät ja katot on koristeltu pitsimäisin arabeskikuvioin ja arabialaisin kirjoituksin. Sisäkatoissa on libanonilaista seetripuuta. 

Nasridien palatsi






Yksi viehättävimmistä sisäpihoista löytyy haaremina toimineen rakennuksen keskeltä. Sitä koristaa leijonien ympäröimä suihkuallas. 

Leijonapiha



Espanjan kuningas Kaarle V rakennutti täysrenesanssisen palatsin 1500-luvulla. Kesäasunnoksi tehty rakennus on neliön muotoinen, mutta sen keskellä on laaja, pyöreä sisäpiha. Pohjois- ja itäsivuiltaan se on liitetty Alhambran palatsiin.

Kaarle V:n palatsi


Granadan katedraali sijaitsee Plaza de las Pasiegas -aukiolla. Renesanssityylisen kirkon rakentaminen aloitettiin 1500-luvulla ja se kesti lähes 200 vuotta. Maurilaisen moskeijan tilalle tehty rakennus koostuu suurista valoisista halleista laatoitettuine lattioineen. Kupolin ikkunat on koristeltu lasimaalauksin.

Granadan katedraali




Muuta nähtävää:

- Albaicin, arabialainen kaupunginosa

- Cartuja de Granada -luostari

- Sacromonten luolamuseo


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puerto de la Cruz - puutarhojen kaupunki

La Orotava - Teneriffan timantti

Puerto de la Cruz - pyhän viikon kulkueita

Molino de Inca - Torremolinoksen kätketty keidas

Suloinen Santa Cruz