Santa Cruz - karnevaaliasuja ja muumioita


Santa Cruz de Tenerife täyttyy vuosittain helmi-maaliskuussa karnevaalihumusta. Maailman toiseksi suurimpaan karnevaaliin voi muina aikoina tutustua Casa del Carnaval -museossa. Pysyvästi esillä on pukuja ja esineitä ja lisäksi vaihtuvia näyttelyitä. Pääsymaksuton museo sijaitsee Calle Aguere -kadun länsipäässä Puente Calcerán -sillan juurella. 

Casa del Carnaval





Barranco de Santos -joenuomaa itään päin seuraten päätyy Calle Fuente Morales -kadulla sijaitsevaan Museo de la Naturaleza y el Arqueologia (MUNA) -museoon. Se toimii 1700-luvulta peräsin olevassa sairaalassa, joka on esimerkki uusklassisesta arkkitehtuurista. Luonnontieteitä ja arkeologiaa esittelevään museoon on viiden euron pääsymaksu.

Museossa on maailman suurin Guanche-kulttuurin kokoelma. Nähtävänä on mm. näiden Teneriffan alkuperäisten asukkaiden muumioita ja pääkalloja. 

Museo de la Naturaleza y el Arqueologia




Kanarialla elävistä eläimistä on luonnollisen kokoisia malleja. Osaa näyttelystä voi katsella videoina suurilta tv-ruuduilta. 



Calle Bravo Murillo -katua myöten osuu Plaza de España -aukiolle. Sen alla piileksii ilmainen Castillo de San Cristóbal -museo. Maanalaisten käytävien varrella voi nähdä, mitä on jäljellä vuonna 1783 valmistuneesta 27 hehtaarin linnoituksesta.

Castillo de San Cristóbal



Lue myös:

Suloinen Santa Cruz



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puerto de la Cruz - värikkäitä taloja ja muraaleja

Málagan maksuttomat museot

La Orotava - Teneriffan timantti

Costa Adejen upea rantareitti

Gibraltar - strateginen tukikohta