Marbella - puistoja ja taidetta

MARBELLA - PUISTOJA JA TAIDETTA


Marbella on 160 000 asukkaan kaupunki Espanjan Costa del Solilla noin 60 kilometriä Malagasta länteen. Keskiajalta peräisin olevan vanhan kaupungin ytimessä sijaitsee Plaza de los Naranjos -aukio. Appelsiinipuiden varjostaman aukion laidoilla on kahviloiden lisäksi historiallisia rakennuksia, kuten kaupungintalo ja kappeli. 

Plaza de los Naranjos




Vanhan kaupungin katuja reunustavat valkoisiksi kalkitut talot. Niiden joukossa on myös goottilaiseen sairaalaan tehty Espanjan graafiseen taiteeseen keskittynyt museo (Museo del Grabado Espanol Comtemporaneo). Sen 400 teoksen kokoelma sisältää myös Picasson ja Dalin töitä.

Museo del Grabado Espanol Comtemporaeno



Kun laskeutuu vanhasta kaupungista kohden rantaa, askelet kannattaa suunnata Alameda Park -puiston läpi. Sankan kasvillisuuden siimeksessä voi istahtaa hetkiseksi kivipenkeille, jotka on päällystetty mosaiikkilaatoin. Puistossa on myös kasvitieteellinen puutarha.

Alameda Park



Alameda Parkista rantaan päin on Avedida del Mar -puisto (patsaspuisto). Se on kuuluisa Salvador Dalin pronssipatsaista.

Avenida del Mar -puisto




Pari kilometriä Marbellan keskustasta länteen eli Puerto Banuksen suuntaan, lähellä rantareittiä sijaitsee Museo Ralli. Sen vaihtuvat näyttelyt esittelevät nykytaiteen suuntauksia.

Museo Ralli





Muuta nähtävää:
- Puerto Banuksen huvivenesatama
- Arabien rakennuttaman linnan rauniot
- Keskiaikainen kirkko (Parroquia de Nuestra Senora de la Encarnacion)
- Marbellan valkoinen moskeija (Mezquita del Rey Abdul Aziz al Saud)


Lue myös:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puerto de la Cruz - puutarhojen kaupunki

Málagan maksuttomat museot

La Orotava - Teneriffan timantti

Suloinen Santa Cruz

Molino de Inca - Torremolinoksen kätketty keidas