Taidetta Tampereella - vaihtuvien näyttelyiden museot

TAIDETTA TAMPEREELLA - VAIHTUVIEN NÄYTTELYIDEN MUSEOT


Särkänniemen huvipuiston alueella, Näsinneulan takana sijaitsee Sara Hildénin taidemuseo. Kokoelmiin kuuluu yli 5 000 modernin ja nykytaiteen teosta; maalauksia, veistoksia, piirustuksia ja grafiikkaa. Koti-  ja ulkomaiset teokset muodostavat yhden Suomen laajimmista ja merkittävimmistä modernin taiteen kokoelmista.

Kokoelma sisältää teoksia myös maailmankuuluilta taiteilijoilta kuten Pablo Picasso, Joan Miró ja Henry Moore. 12.5.2024 asti auki oleva näyttely koostuu nimenomaan ulkomaisten taiteilijoiden töistä. 

Sara Hildenin taidemuseo





Sara Hildénin taidemuseo on yksi harvoista, jotka on perustettu naisen keräämän taidekokoelman pohjalta. Museon aukioloajat ja pääsymaksut.





Paasikivenkatu ylittäen ja suuntaamalla oikealla olevan alikulun kautta suoraan Väinö Linnan puiston läpi ja edelleen Amurin Museokorttelin ohi osuu Tampereen taidemuseolle. Sen näyttelyissä esitellään nykytaidetta ja erilaisia taidehistorian teemoja. 

5.5.2024 asti auki oleva näyttely esittelee tamperelaisen Tuula Lehtisen monipuolista taidetta 1980-luvulta lähtien. Esillä on maalauksia, mosaiikkitöitä, grafiikkaa ja keramiikkaveistoksia.

Tampereen taidemuseo





Museon alakerrassa on  esillä Tampereella asuvan, kansainvälisestikin tunnetun mediataiteilijan, Charles Sandisonin valoinstallaatio.

Tampereen taidemuseon aukioloajat ja pääsymaksut.







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puerto de la Cruz - puutarhojen kaupunki

Málagan maksuttomat museot

La Orotava - Teneriffan timantti

Puerto de la Cruz - värikkäitä taloja ja muraaleja

Suloinen Santa Cruz