Dramaattinen Ronda

 DRAMAATTINEN RONDA


Rondan kaupunki sijaitsee Serranía de Rondan vuoristossa sata kilometriä Malagasta länteen ja 60 kilometriä Marbellasta pohjoiseen. Tämä 35 000 asukkaan kaupunki kuuluu alueen valkoisiin kyliin. Kaupunki saa dramaattisen ilmeensä sen halkaisevasta 120 metriä syvästä El Tajo -rotkosta.

Pohjoisen uuden ja etelän puolen vanhan kaupungin yhdistää rotkon yli kulkeva Puente Nuevo -silta. Vanhan kaupungin halkaisevaa Calle Arminán -katua etelään kulkien pääsee kaupungintalolle. Sen takana Plaza Duquesa de Parcent -aukion laidalla seisoo Iglesia de Santa Maria la Mayor -kirkko, jonka näköalatasanteelta on mainiot näkymät jokaiseen ilmansuuntaan.



Iglesia de Santa Maria la Mayor

Kirkon pihoilta voi suunnata kohti El Tajo-rotkon pohjaa palaamalla pääkadulle ja kääntymällä Calle Marqués de Salvatierra -kadulle. Sen päästä Calle Cta. de Santo Domingo laskeutuu Puente Viejo -sillalle eli ”vanhalle sillalle”, joka on rakennettu vuonna 1616. Sillalta näkyy myös alempana oleva Puente Árabe -silta, joka on alun perin roomalaisten rakentama.

Puente Viejo


Puente Arabe


Kapuaminen takaisin ylös käy viihtyisimmin rotkon pohjoisreunalla olevia näköalaterasseja myöten. Niissä voi pysähtyä ihailemaan maisemia ja rotkon pohjalla virtaavaa Guadalevin-jokea istuen penkeillä palmupuiden varjossa.

Puente Nuevo -sillan rakentaminen on aloitettu vuonna 1751. Edellinen silta oli romahtanut kymmenen vuotta aikaisemmin surmaten 50 ihmistä. Sillalta ja sen vieressä olevilta näköalapaikoilta on upeat näkymät jyrkille kallioseinämille taloineen kuin myös ympäröivälle maaseudulle ja vuoristoon.


El Tajo

Puente Nuevo


Itäisen puolen maisemia voi ihailla myös härkätaisteluareenan, Plaza del Toros, vieressä olevilta näköalaterasseilta, Mirador de Ronda ja Balcon de Cono. Niille johtaa Calle Virgen de Paz -katu, joka lähtee Puente Nuevo -sillalta pohjoiseen.

Mirador de Ronda

Balcon de Cono




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puerto de la Cruz - puutarhojen kaupunki

Málagan maksuttomat museot

La Orotava - Teneriffan timantti

Suloinen Santa Cruz

Historiallinen Ronda - luksusta ja huveja