Historiallinen Ronda - luksusta ja huveja

HISTORIALLINEN RONDA - LUKSUSTA JA HUVEJA



Rotkon ja maisemien lisäksi Ronda tarjoaa muutakin mielenkiintoista nähtävää. Eri kulttuurien kerrostumia on nähtävillä aina antiikin ajoista alkaen.

Rondan keskipisteenä on kaupunginosat yhdistävä Puente Nuovo -silta. Sen ylittää myös Calle Arminan -katu, jolta Calle Tenorio -kadulle kääntyen tullaan Casa Museo Don Bosco -kotimuseolleTaloa käytti madridilainen hienostopariskunta kesäasuntona. Siellä on alkuperäinen modernistisen tyylin sisustus 1900-luvun alusta ja se esittelee Rondan historiallista ja taiteellista perintöä. Puutarhasta on näkymät laaksoon ja vuorille.

Casa Museo don Bosco





Calle Tenorio -katua eteenpäin edeten pääsee pienien mutkien jälkeen Plaza Mondragón -kadulle, jonka varrella on Palacio de Mondragon -palatsi. Asumiskäytössä olleessa ja 1300-luvulta peräisin olevassa palatsissa toimii nykyään arkeologiaa ja historiaa esittelevä kaupunginmuseo.

Palacio de Mondragon




Calle Arminan -pääkadulle voi palata joko vanhan kaupungin sokkeloisten kujien kautta tai Calle Monteroa myöten Plaza Duquesa -aukiolle. Kohti lännen puolella olevan rotkon pohjaa johdattavat Calle Marqués de Salvatierra -katu, jonka päästä laskeudutaan Puente Viejo -sillalle. Sillan suusta alkavat raput, jotka vievät arabialaiseen kylpylään, Banos Arabes Yacimiento Arqueologico.

Maurilaisten 1200-luvulla rakentama kylpylä on hyvin säilynyt. Siellä piti käydä peseytymässä ennen kuin astui sisään kaupungin sisääntuloportista. Kylmiä ja kuumia kylpyjä sekä vilvoittelua varten oli omat tilansa. Kattoja koristavat tähtikuviot.

Banos Arabes Yacimiento Arqueologico




Takaisin pääkadulle kannattaa palata Puente Viejo -silta ylittäen ja kääntyen sitten vasemmalle, josta näköalatasanteiden sarja nousee vähitellen ylemmäs. Plaza de Toros -härkätaisteluareena on Calle Virgen de la Paz -kadun varrella. Kokonaan kivestä rakennettu areena on valmistui vuonna 1785. Areenan yhteydessä toimii Museo Taurino, jossa on esillä härkätaisteluvälineitä ja -asusteita.

Plaza de Toros





Lue myös artikkeli Rondan parhaista näköalapaikoista:

Dramaattinen Ronda


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Puerto de la Cruz - puutarhojen kaupunki

Málagan maksuttomat museot

La Orotava - Teneriffan timantti

Suloinen Santa Cruz

Molino de Inca - Torremolinoksen kätketty keidas